3 Temmuz 2011 Pazar

Kolombiya 1-0 Kosta Rika


Yaz eğlencemiz Copa America,A grubunun diğer maçı ‘Kolombiya-Kosta Rika’ ile devam etti.

Kolombiya’da tanıdık isimler var.Bir dönem Sakaryaspor ve Manisaspor’da oynamış kaleci,Martinez.Porto’nun lig ve Uefa şampiyonluğunda önemli katkıları olan;Guarin ve Falcao.Atletico Madrid’in tecrübeli defans oyuncusu Perea.Milan’lı Yepes.

Kosta Rika,genç,üzerinde deney yapılabilecek bir takım.3-3-3-1 mi desem 3-3-2-2 mi? İleride basan,ilginç bir taktikle oynadılar. Madrigal ve Mora,top rakipteyken kanatlara geçtiler.90 doğumlu,kaleci Moreira,sağ bek Salvatierra dikkat çeken isimlerdi.Takımın geneli yerel ligde oynuyor.Çalışmışlar belli ama son paslarda tecrübesizler.

Kolombiya 4-3-3 düzeninde sahaya çıktı.Bolivar defansın önündeki isimdi.Guarin’i daha çok hücümda gördük.Guarin,orta sahadan savunmaya sarkan Ramos’a nefis bir attı ve gol geldi.Armero ve Zinuga kanat-bek gibi oynadılar.Moreno bence maç boyunca iyi işler yaptı.Bolivar ile beraber beğendiğim bir isim.Aguilar çıkınca 4-2-3-1 döndüler.Aguilar’ın yerine giren Rodallega,Wigan’da pek şans bulamayan iyi bir isim. Gio Moreno’nun kadroya alınan,eski Trabzonsporlu Gutierrez hareketliydi.Oynadığı süre içerisinde iyiydi de.Falcao çıktıktan sonra klasik 4-4-2 ye dönüldü.

Kolombiya golü bulduktan rakibinin üzerine pek gitmedi.Eğer turnuvada bir yerlere gelmek istiyorlarsa gol atmalılar.

Kosta Rika,10 kişi kalmasına rakibinin üstüne iyi geldi.Özellikle kontra ataklarla.

Teofilo maçtan sonra “Çarşamba akşamı Arjantin dikkat etsin, bizi geçmek kolay olmayacak!" demiş.Doğru da demiş.Arjantin,Pastore’suz,sahada futbol aklı olmadan,Barcelona takıntılı oynarsa,Kolombiya karşısında puan kaybeder.

Copa America,bu akşam saat 22.00da oynanacak Brezilya-Venezulla maçı ile devam ediyor.Merakla beklediğim bir maç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...