3 Mayıs 2011 Salı

El Clasico Series

Evet bu akşam dört maçlık El Clasico serisinin son maçı Nou Camp'ta oynanacak. Maç 21:45'te D-Smart Euro Futbol kanalında yayınlanacak.


Gergin geçen ama Barcelona'nın muhteşem oynadığı 5-0'lık "La Manita"dan sonra Bernabeu'da da benzer bir skor bekliyorduk Barcelona hayranları olarak. Çünkü Barcelona gerek formu gerek oyundan kopmaması ve disipliniyle Madrid'ten birkaç gömlek üstün.

Ama Barcelona'nın lig şampiyonluğuna garanti gözüyle bakması ve Madrid'in savunmadaki Mourinho taktiği yani alan daraltmaları, sert faulleri ve negatif futbolu ile maç 1-1 sona erdi. İki gol de penaltıdan. Maçta esnedim diyebilirim. Öyle El Clasico olmaz.


Fotoğrafta gördüğümüz gibi de Madrid taraftarı ligi boşvermiş hatta Copa Del Rey'i de boşvermiş, "Final aşkına saldır Real !" diye pankart açıyor.

Gelelim Copa Del Rey finaline. İkinci El Clasico Valencia Mestalla Stadyumu'nda oynandı. İlk El Clasico öncesi herkesin birşeyler beklediği taraf Real Madrid'ti tabi.

Beklenen oldu mu ? Oldu. Oyun yine Barcelona hakimiyetinde olmasına rağmen Madrid negatif futbola, "Mourinho futbolu"na devam etti. Golde Di Maria topu almadan önce Madrid orta sahasının Messi'ye yaptığı pres Mourinho futbolunun resmidir. Alan daratlma ve rakibe top oynatmama felsefesi.




Ve bu golden sonra maçı rölantiye alan Madrid kupayda kaldırdı. Hatta otobüsün altında da bir güzel çiğnedi.


Gelelim üçüncü El Clasico'ya bence en önemli olana. Hem Şampiyonlar Ligi hem El Clasico keyfi bambaşka. Öncelikle bu maçı İlker Yasin ve Rıdvan Dilmen'e veren Star TV'nin işlerine bir anlam veremiyoruz artık. Neyse.

Maç gerçekten çok kötü başladı ve ilk yarı böyle devam etti. İkinci yarı oyuna ağırlığını koyan Barcelona *Marcelo'nun ayağının kayması ile golü buldu.

Tabiki Real Madrid Pepe'nin çıkmasından sonra fevkalade demoralize olmuştu ve savunması düşmüştü. Gol de tuz biber oldu diyebiliriz. Ardından Mourinho'nun tribüne gönderilmesi ve Messi'nin "maradonavari" ikinci golü ile takımının bir ayağını Wembley'e basması.


Ben Barcelona - Man Utd. finalini bir daha izlemek istemezdim şahsen ama kader ve günümüz futbolu bizi buna mecbur kılıyor.


*Finalin oynanacağı Wembley Stadyumu.


Neyse henüz hiçbir şey kesin değil. Bu akşam son El Clasico Nou Camp'ta oynanıyor. Barcelona agg'de 2-0 önde. Avantajlı ve favori taraf. Bahislerde 1.45 oran buluyor. Madrid'in ise 4.50 civarı bir oranı var. Diğer üç El Clasico'dan ziyade benim bu maçtan umudum var. Madrid'in kaybedecek birşeyi yok, saldıracaktır. Ronaldo Katalunya'da gol atmak istiyor. Skor tahminim yok. Her sonuca açık bir maç. Herkese keyifli seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...