9 Mayıs 2011 Pazartesi

Gurur Duyuyoruz Seninle Bebek Yüzlü Yildiz!



Onu ilk 2005 yilinda yasadigi ülkenin A-Milli takimina karsi kendi A-Milli takimiyla oynadigi macta gol attiginda tanidik daha 16 yasindayken, o günlerden belliydi bir yildiz olacagi. Kendisi Dortmund ile bir cok ilke imza atti. 6 Agustos 2005 yilinda Bundesliga'da ilk 11'de maca baslayan en genc oyuncu oldu. 26 Kasim 2005'te Nürnberg ile oynanan macta attigi gol ile Bundesliga'da gol atan en genc oyuncu ünvanini kapti. Dortmund takimi daha o siralarda anlamisti onun yildiz olcagini. Onu pisirmek adina Hollandaya yolladilar, Feyenoord'a. Feyenoord takiminda hemen ilk 11'de degismez oyuncular arasinda yerini aldi. Toplamda 31 maca cikti burda, 6 gol atarak kariyer rekorunu kirdi. Artik geri dönmeye hazirdi. Dortmund'a geri geldi lik macina Dortmund'un 2.takiminda cikti... Ilk macinda harikalar yarattigini gørdügünde teknik ekip, hemen A takima yükseltti onu. 28 maca cikti 2 gol 4 asist ile tamamladi 2008 - 2009 sezonunu. 2009 - 2010 yilinda artik degismeyen biriyidi o orta sahada. 34 macin 33'ünde forma giydi ne kadar istikrarli bir oyuncu oldugunu gøsterdi. Sezon boyunca 2901 dakika forma giyip 4 gol atti 8 asist yapti. 2010 - 2011 yili onun yiliydi. 40 Maca cikti toplamda 3469 dakika forma giydi. Harikalar yaratti, olagan üstü oynadi, atti, attirdi, ama Podols(i)ki'ye yaptigi bu hareket(1) ile Türk insaninin gururunu tavana vurdurdu. attigi bu gol ile mükemmel bir cevap verdi!

(1)



Ve simdi hakettigi yere dogru adim adim yolda Madrid'e dogru. Santiago Bernabeu'nun cimlerinde belkide hayatimiz boyunca görebilcegimiz tek Türk Pasaportu olan futbolcu olacak.
Bu arada bazi insanlara gelsin bu lafim, Mesut Özil Türkiye A-Milli Futbol takiminda oynasaydi Real Madrid'e gidemezdi dediniz ya, Nuri'nin bu Transferi ibret olsun sizelere!

Saygilar ve Sevgiler

Fellaini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...