3 Aralık 2010 Cuma

7 Yıl Sonra Gelen 3 Puan

Lazio , Stadio Olimpico'da tam 7 yıl aradan sonra Inter'i 3-1 mağlup etti. Benitez'in gelmesiyle birlikte düşüşe geçen ve bir türlü kendi oyun sistemini kuramayan Inter formda bir rakip karşısında dirense de dayanamadı.

Lazio'nun golleri Biava , Zaraté (Zaradona) ve Hernanes'ten gelirken , Inter'in tek golünü eski takımına karşı Goran Pandev kaydetti.

Geçen sene bu iki takım arasındaki maçı hatırlıyorum da. Inter ve Roma şampiyonluk için çekişiyorlardı ve son haftalarda Inter Lazio ile Inter kritik bir maç oynayacaktı. Roma ile Lazio arasındaki rekabet dillere destandır.
       
Hatta buyrun maçlarından bir pankart

                         *Sen "hayııır !" diye bağırırken annen "eveeet" diye inliyor.


Neyse efendim konumuzdan sapmayalım. Bu kritik maç öncesi Lazio tribünleri adeta Inter ! diye inliyor Lazio taraftarı takımları gol pozisyonuna girdiğinde ıslıklıyorlardı. Inter taraftarı rahattı ve o atmosferi gördükten sonra : "Şampiyonluk cepte hafız , Şampiyonlar Ligi'ne bakalım." diyorlardı.

Ve beklenen oldu maçı Inter kazandı ve o sezon şampiyon oldular. Roma taraftarının öfkesini varın siz düşünün. Ben de o öfkeyi bu video ile açıklayayım , kaptan Totti taraftarın duygularına tercüman olmuş :

 Evet. sert bir tekmeydi. Neyse devam edelim. Bu mağlubiyetten sonra Lazio'lu bazı yöneticiler ölüm tehditleri ve daha başka tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını söylemişlerdi.  Açıkçası Lazio pek birşey kaybetmemişti. Küme düşmeyeceklerdi ve maçı Inter'e vermelerinde pek bir sakınca yoktu.

Ama bu sene şampiyonluğun güçlü adaylarından olan Lazio , Benitez'in oturtamadığı takımı affetmedi. Ne dersiniz ? Bu sene de Roma Lazio'ya karşı aynı şeyi yapar mı ? Burası İtalya ... Her türlü şey olabilir...

Hele hele konu Lazio-Roma rekabeti ise... Böylece Inter de iki sene üst üste bu galibiyetten ekmek yemiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...